Den som snart har avslutat sina studier börjar förmodligen fundera på framtiden och jobbmöjligheter. Att söka jobb nu på sommaren är smart eftersom de flesta andra kommer vänta med sina ansökningar till hösten.
Nu är den rätta tiden att söka jobb, skriver Dagens Industri. När semestern är slut får nämligen rekryteringsbolagen en massa ansökningar, vilket gör sommaren den bästa tiden att söka sig vidare. Många kanske väntar till efter semestern för att de tror att färre lediga tjänster annonseras på sommaren, men så är faktiskt inte fallet. Det är nämligen så att många företag söker folk just under sommaren för att de vill ha full styrka till hösten. På sommaren finns dessutom mer tid att slipa på formuleringarna i Cv:t, samtidigt som rekryterarna har mer tid att lägga på folks ansökningar.
Minskad arbetslöshet bland unga
Att skicka sitt CV till olika rekryteringsbyråer som exempelvis andara.se kan vara en bra idé nu innan sommaren lider mot sitt slut. För jobb finns absolut att få, speciellt för unga människor. Länge har det varit så att ungdomsarbetslösheten varit hög i Sverige men nu börjar det vända. Enligt vk.se minskar arbetslösheten bland unga i rask takt. Den snabba minskningen beror framför allt på att arbetsmarknaden nu är god och att vi har högkonjunktur i Sverige. Enligt en ny rapport från Arbetsförmedlingen har ungdomsarbetslösheten minskat med hela 16 procent det senaste året. Och det är framför allt inom besöksnäring och handel samt inom vård och omsorg som flest får jobb.
Tänk digitalt
Förutom att skriva in sig hos olika rekryteringsföretag och hos Arbetsförmedlingen, finns ett antal smarta sätt att söka jobb på. På Sveriges radios hemsida kan man läsa att det är väldigt viktigt att vara digital när man söker jobb nuförtiden. Många företag annonserar nämligen ut sina tjänster på Twitter, Facebook och LinkedIn. På grund av att det digitala är så viktigt är det också bra om man ser till att framställa sig själv på ett positivt sätt i sociala medier. Man bör dessutom ha koll på vad som kommer upp om man söker på sitt namn i sökmotorerna.